15 Haziran 2012 Cuma

Bize sunulan tanrısal armağanlar genelde en beklenmedik anda ve en beklenmedik yerde gelir!...


Geçmiş yaşam regresyon çalışmaları aslında çağlar boyunca yapıla gelen çalışmalardır. Ancak geçtiğimiz yüzyılın ortalarından itibaren bazı bilim adamlarının üzerinde yoğunlukla çalıştıkları, zorlu vakalarda regresyon çalışmalarının etkinliklerini fark etmeleri, bu çalışmaların dünya çapında yayılmasına ve kabul görüp, uygulanmasına olanak sağlamıştır. Geçmiş yaşam regresyon çalışmaları, yurt dışında neredeyse tamamı psikologlardan oluşan çok değerli bilim adamlarının çalışmalarında artık önemli oranda yer verdiği bir çalışma modelidir ve gerek Amerika, gerekse Avrupa’da oluşturduğu dernek yapılanmalarıyla bilimsel ve kalıcı bir model olacağını göstermekte.
Birçok psikoloji disiplininin ardından, kuantum, nlp, aile dizimi, nefes, hipnoz ve benzeri birçok çalışmayı yapmış veya içinde bulunmuş bir insan olarak, tek bir tekniğin hiçbir zaman mucize sunmadığını düşünmüşümdür. Hiçbir danışan yapacağı hiçbir çalışmaya mucize beklentisiyle gitmemeli. Ancak birçok psikolojik terapi tekniğinin yanında yukarıda adı geçen teknikleri de deneyimlemiş bir insan olarak, çok uzun zaman ve uğraş isteyen vakaların bile, geçmiş yaşam regresyon çalışmaları ile birkaç seansta hallolabileceğini görmek beni bu çalışmaları yapma konusunda harekete geçirdi.
Bu çalışmayı deneyecek kişilere önemli bir uyarıda daha bulunmam lazım. Sürprizlere hazırlıklı olun. Yaşayacağınız deneyimleri ben kişisel olarak yaşadım ve bu alandaki çalışmalara son derece büyük sürprizlerin ve büyük şaşkınlıkların, dolayısıyla kendimizle ilgili derin farkındalıkların eşlik edebileceğini gördüm. Bazen kendinizi asla kabul edemediğiniz duyguların tam içinde bulmak insanı çok şaşırtmakta. “Bunları kesin ben uyduruyorum” diye düşünebiliyorsunuz, başlarda bende düşündüm. Ancak onlarca seçenekten neden bu hikayeyi seçtiğimi ve bu hikayenin içinde sorunlarıma neden olabileceğini hissedebildiğim duygulları nasıl olup ta bulduğumu akılla izah edemedim. Aslında sonra da tamamen ruhsal düzeyde yapılan bir çalışmaya, akılla bir izah getirmeye çalıştığımı fark ettim.
Çok sevdiğim sözlerden biri “Gerçek hayalden daha gariptir ve Tanrı gizemli yolları tercih eder” der. Bize sunulan tanrısal armağanlar genelde en beklenmedik anda ve en beklenmedik yerde gelir. Bazen bu armağanlar, ruhsal rehberimizin yönlendirmesiyle kendimize sorduğumuz bir soruyla gelir veya çok değer verdiğimiz biri, bizim aklımızın cesaret edemediği bu soruyu bizim için dillendirir. Danışanlarımdan sıklıkla duyduğum şeylerden biri, hayatları boyunca o soruları sormaktan kaçtıklarıdır. Birçok seansımda doğru zamanda, doğru soruyu sorduğumda danışanlarımdan, bu sorulardan sonra o ana dek kendilerine bile ifade edemedikleri bir şeyi konuşmaya ve anlatmaya başlamanın, onlara büyük bir rahatlama ve huzur duygusu verdiğini duymuşumdur.
Geçmiş yaşam regresyon çalışması, çözülmemiş problemleri olan herkesin denemesi gereken çalışmalardan. Ancak birçok bilimsel çalışmada olması gerektiği gibi, mutlaka ehil ellerden alınmalı. Günümüzde birçok kişi geçmiş yaşam regresyonu yaptığını belirtiyor, ancak aslında regresyonun sadece başı ve sonu konusunda sığ çalışmalar yapıyor. Regresyon 6-7 basamaktan oluşan, keşiften çözümleme ve dönüştürmeye kadar birçok adımı barındıran, yukarıda belirttiğim gibi ağırlıklı olarak tüm dünyada psikoloji alanında çalışan kişilerden oluşan uygulayıcılara sahip çok değerli bir alandır. 
Not: Çok yakında Lefkoşa, Ankara ve Antalya'da olacağım.
Aşkla kalın,
Kartal ÖZAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler!...