Hakkımda



Her insan yaşamının bir bölümünde mutlaka bir rehbere ihtiyaç duyar. Bu bazen bir öğretmen, yakın bir dost, mahallede örnek aldığımız bir büyüğümüz, kitabını okuduğumuz bir yazar olur. Bazen sorunlar daha büyür, bir danışmana, yaşam koçuna, belki bir psikiyatristin özel desteğine ihtiyaç duyarız.
Genelde bir uzmandan faydalanmak ve yardımını almak istiyorsak sıklıkla belli unsurlardan faydalanırız. Mesela arkadaşlarının bu konudaki deneyim ve tavsiyeleri birçok kişi için önde gelir. Bazen de yardım almayı seçtiğimiz kişi kitabını okuduğumuz bir danışman-yazar, medyada karşımıza sıkça çıkan, görüşlerini dikkatle ve ilgiyle izlediğimiz bir isim, ilgilendiğimiz bir destekleyici tedavi tekniğinin yakınlardaki profesyonel uygulayıcısı olabilir. Yıllar içinde birçok uzmanla tanıştım, birçoğundan örgün eğitimde veya ücretli çalışmalarında sayısız eğitim aldım. Psikoloji, sosyoloji ve felsefe başta olmak üzere, dalında uzman olan birçok hekimi ve/veya destekleyici tedavi uygulayan birçok uzmanı yakından tanıma fırsatı buldum. Elbette birçok eğitimde verdim, öğrencilerim de oldu.
Kendi çalışma yöntemimi uzun yıllar önce varoluşçu ve hümanist psikoloji, aile dizimi ve regresyon çalışmaları üzerine temellendirmiş bir danışman olarak, danışanlarım bu birbirinden farklı görülen disiplinler arasında nasıl bir kombinasyon oluşturduğumu ve ne vaat edebileceğimi sorduklarında onlara genelde şu sorularla karşılık veriyorum.
§  Şu an içinde bulunduğunuz ruh halinin ve yaşadığınız sıkıntıların, tam olarak ne zaman başladığının farkında mısınız?
§  Bu konuda daha önce kimlerden veya hangi uzmanlıklardan yardım aldınız?
§  O kişilerin sizinle görüşürken hangi yöntem ve tekniklerden yararlandıklarından ne kadar haberdarsınız?
§  Yapacağımız görüşme veya görüşmelerin sonunda hayatınızda nelerin değişmesini veya gelişmesini bekliyorsunuz?