16 Mart 2012 Cuma

Sizi siz yapan seçimlerinizdir!


Yaşamda başınıza pek çok şey gelebilir, ama önemli olan sizin pek çok şeyin başına gelip gelmediğinizdir. Yani yaşamınızı, kariyerinizi, ilişkilerinizi kısaca kaderinizi, sizin yönetip yönetemediğinizdir. Yaşamınızı kendi tercihlerinizle yaşamayı seçmek, sahip olabileceğiniz en büyük özgürlük. Seçimleriniz yalnızca size aittir. Dolayısıyla sonuçlardan da sadece siz sorumlusunuz.
Peki, Siz kimsiniz ve ne istiyorsunuz?
Sıkça belirttiğim gibi, bugün yaptığınız seçimlerle adeta bir yazılımcı gibi kendi geleceğinizi yazıyorsunuz. Geçmişteki seçimlerinizin ne olduğunu bilmek istiyorsanız, şimdiki kendinize ve sürdürdüğünüz yaşama bakın. Etrafınızda gördükleriniz, geçmişte yaptığınız seçimlerin sonuçları. Yol boyunca daha çok farkındalıkla seçim yapmış olsaydınız, yaşamda neleri başarabileceğinizi tahmin bile edemezdiniz. Bazı insanlar yakınarak yaşamayı seçer, bazıları ise sadece yaşamdan tat almayı seçer. Neyi seçeceğinizi ve nasıl seçeceğinizi belirleyebilmek, alabileceğiniz en önemli eğitim olabilir. Bu seçimlerde büyük veya küçük diye bir şey yoktur. Kolayca aldığınız küçük kararlar, planlayarak aldığınız büyük kararlar kadar önemlidir. Bir günde bin küçük seçim olabilir. Hepsi önemlidir. Yönümüzü belirleyen yaptığımız büyük seçimlerdir. Varacağımız noktaya bizi ulaştıran ise yaptığımız küçük seçimlerdir. Seçtiğiniz her ne ise, O sizin tercihinizdir.
Seçimle sürülen yaşam kadar mükemmel bir yaşam yoktur. Zihninizin en sessiz fısıltılarını dinleyin; size en çok yardımcı olacak seçenekleri sürekli anlatıyorlar.
Sevgi – Başarı - Mutluluk - bir seçimdir.
Geçmişte hepiniz en az bir kere büyük bir savaş verdiniz. Şimdide başarmayı seçenlerden olun! Bırakın ışığınız her yere yayılsın! Siz sadece ışıldayın, hedefleriniz bu ışığı takip eder!...
Kartal ÖZAL
PDR ve Davranış Bilimi Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler!...