31 Aralık 2011 Cumartesi

Yeni yıl da kendinizi sevin!...

Yeni yıl da kendinizi sevin!...
Hepimiz sonsuz bir hayat yolculuğundayız. Ancak dünyadaki yaşamımız, yani ömür dediğimiz şey, bu sonsuz hayata kıyasla oldukça kısa. Çeşitli konularda deneyimler yaşamak, dersler almak, sevgi kapasitemizi artırmak ve dolayısıyla tekamül edebilmek için geliyoruz dünyaya. Bunun doğru- yanlış zamanı, iyi-kötü şekli yok. Kocaman bir yolcuğun ortasındaki küçücük bir yaşamdayız ve deneyimlerimizi tamamladığımızda ilerleyip yeni ufuklara yelken açacağız.
Peki, bu arada ne kadar geliştirebildik kendimizi? Kalplerimizi koşulsuz bir sevgiyle, aşkla ne kadar yaktık? Ne kadar yandık, kavrulduk henüz yaşarken? Ölmeden ölmeyi ne kadar başardık? Nefsimizi ne kadar kontrol altına alabildik? Ne kadar kanat çırptık aşka, Mevlana’nın söylediği gibi; “Aşka uçamadıktan sonra kanatlar neye yarar!” Yeteneklerimizi ne kadar kabullendik tutkuyla.
Sevgi kapasitemiz bu dünyaya doğarken, bu dünyadan ayrıldığımızda ve yeniden doğuşlarımızda sürekli yanımızda olan tek şeydir. Peki, bugün terk edecek olsak dünyayı yanımızda kimlerin ve nelerin sevgisini götürürüz, hiç düşündünüz mü? Sahip olduğunuz malın mülkün sevgisini götürmeyi ister misiniz gerçekten? Yoksa İnsana ve Yaratana olan ilahi sevgiyi mi götürmek istersiniz yanınızda?
Kendinizi sevebileceğiniz tek zaman Şimdi ve Burası’dır dostlar. Koşulsuz, beklentisiz sevgiyle önce kendinizi sevmelisiniz. Bu da ancak kendinizi olduğunuz halinizle, eleştirmeden, yargılamadan ve suçlamadan kabul etmekten geçer. Peki, kendinizi sevmek için ne kadar koşul koyduğunuzun farkında mısınız?
-          Yeni yılda “yeni bir sevgili bulursam” kendimi daha çok seveceğim!...
-          Yeni yılda “yeni bir iş bulursam” kendimi daha çok seveceğim!...
-          Yeni yılda “zengin olursam” kendimi daha çok seveceğim!...
-          Yeni yılda “kilo verirsem” kendimi daha çok seveceğim!...
-          Yeni yılda “yeni bir eve taşınırsam” kendimi daha çok seveceğim!...
-          Yeni yılda “eşyalarımı veya arabamı değiştirirsem” kendimi daha çok seveceğim!...
Böylece şartlara ve koşullara bağlayarak sürekli erteliyoruz kendimizi sevmeyi. Kendimizi sevmedikçe, küstükçe kendimize, kendi karanlığımıza ve çıkmazlarımıza saplanıp kalıyoruz. Sonra insanlar bizi daha çok sevsin, fark etsin, değer versin istiyoruz. Ne büyük çelişki değil mi?
Ne zaman insanlar sizi koşulsuz sevecek, hayatınız bolluk içinde geçecek, hatta kilo vereceksiniz bilmek ister misiniz? Siz kendinizi olduğunuz halinizle sevip kucakladığınız zaman. Yeni yılın ilk dakikalarına saatler kaldı. Kendinize en güzel armağanı verin, siz olun, bırakın insanlar sizi sadece kendiniz olduğunuz için sevsin ve değer versin. Siz her zaman daha iyisini hak ediyorsunuz. Tekamül yolculuğunuzu bunun için sürdürüyorsunuz. Yeni yılın ilk dakikalarında kapı eşiğinizde kocaman bir “Nar” parçalayın ve tüm bolluğu ve bereketiyle kucaklayın yeni yılınızı.
Sevgiler ve iyi yıllar,
Kartal ÖZAL
PDR ve Davranış Bilimi Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler!...